Vlees- & visindustrie Agro-industrie koelbewaarcellen
PERSLUCHTVERSTUIVERS TYPE "ESC-II"
- Vermijden van uitdroging van gestockeerde goederen, ook bij negatieve bewaartemperaturen.
- Vermijden van uitdroging bij invriezen van vlees en vis.
Bijna alle soorten van voedsel zijn hygroscopisch en worden beïnvloed door de vochtigheid of het gebrek eraan. Aardappelen, opgeslagen in speciaal bevochtigde en gekoelde ruimtes blijven langer vers en zijn beter bestand tegen het ontkiemen en schimmels. Fruit, bewaard in een degelijke, bevochtigde ruimte zal langer vers blijven en dus langer verkoopbaar zijn.
VOEDINGSINDUSTRIE | Ideale temperatuur (°C) | Ideale RV (%) |
Opslagplaats appels | -1-0 | 75-85 |
Bananenrijping | 20 | 90-95 |
Opslagplaats bananen | 16 | 85-90 |
Opslagplaats citrusvruchten | 16 | 85 |
Opslagplaats eieren | 2-13 | 75-80 |
Opslagplaats graan | 16 | 30-40 |
Koelkamer rundsvlees | 4 | 80 |
Opslagplaats champignons | 0-2 | 80-85 |
Groeiruimte champignons | variable | 60-85 |
Opslagplaats aardappelen | 4-16 | 85-90 |
Productie | variable | 60-85 |
Suiker | 27 | 30 |
Opslagplaats tomaten | 1 | 85 |
Rijpruimte tomaten | 21 | 85 |